In het algemeen hebben damesschoenen een betere pasvorm dan herenschoenen. Over het algemeen passen damesschoenen met bredere voeten beter in een smaller paar herenschoenen, simpelweg omdat herenschoenen meestal in grotere breedtematen worden ontworpen. Hoewel herenschoenen niet zo breed zijn als damesschoenen, zijn ze meestal ontworpen om de druk van bredere voeten op te vangen en hebben ze dus meestal meer breedte bij de hiel en bij de tenen. Herenschoenen hebben ook de neiging veel langer en een bredere teenbox te hebben, wat geweldig is voor die vrouwen die niet veel lengte hebben en hun voeten in de schoen willen krijgen. Hoewel het algemene uiterlijk en ontwerp van damesschoenen vloeiender en vloeiender kunnen zijn in vergelijking met herenschoenen, is de werkelijke pasvorm vaak veel meer verschillend tussen herenschoenen en damesschoenen.

Voor wie meer aan sport doet, zijn herenschoenen met een hogere hak en meer ruimte in de teen over het algemeen beter dan damesschoenen voor atletische activiteiten. Dit is echter niet altijd het geval. Voor mensen die meer zittend sporten of erg lang zijn, kan het nodig zijn om een paar sportschoenen te kopen die extra steun bieden. Voor deze mensen is een paar sportschoenen of hardloopschoenen wellicht het meest geschikt.

Vrijetijdsschoenen voor dames zijn sandalen, slippers, schoenen met open teen en sandalen met gesloten teen. Een casual paar schoenen is meestal geschikt voor casual gebruik en gedragen voor vakantie-evenementen, casual uitjes en dergelijke. Voor het grootste deel worden teenslippers voor vrouwen beschouwd als een beetje sexier dan teenslippers voor mannen, hoewel de lijn tussen de twee met de dag smaller wordt. Bij teenslippers voor vrouwen is er echter weinig variatie in de stijl van de beschikbare schoenstijlen en vaak zijn de kleurkeuzes beperkt tot zwart of bruin.

Oxfords, die van oudsher bekend staan om hun mannelijke uitstraling, zijn de laatste jaren een comeback aan het maken, een echte aanrader in de shop van Kevin Shoes . Mannen kunnen kiezen uit korte en lange Oxfords, die er zowel in wing- als full-length stijlen zijn, of een single breasted Oxford voor een meer conservatieve look. Oxfords zijn ook verkrijgbaar in leer, suède of een ander soort materiaal. Athletic sneakers van alle soorten zijn ook beschikbaar in Oxfords, zoals sneakers voor wandelen, hardlopen of loafers voor casual wear.

Geklede schoenen, of geklede schoenen, zijn ontworpen om comfortabel en stijlvol te zijn. Ze hebben meestal een middenkuit of een lange binnenbeenlengte om extra materiaal te kunnen dragen, een rubberen zool en soms lakleer op de bovenkant van de voet. Geklede schoenen kunnen in verschillende omgevingen worden gebruikt, van formele kantooromgevingen tot informele sociale gelegenheden. Een geklede schoen wordt meestal gedragen met een stropdas of een ander soort gekleed bovenstuk. De constructie van geklede schoenen is meestal gemaakt van duurzaam leer en andere materialen om de duurzaamheid te waarborgen. De lederen voering is meestal gemaakt met behulp van een proces dat voorkomt dat het leer scheuren bij de naden, en het is ook meestal dubbel gestikt om extra sterkte te bieden.

Het is belangrijk uw schoenmaattabel te kennen om zeker te zijn dat u de juiste maat bestelt. Als je hebt gehad je voeten gemeten voordat en zijn onzeker over uw schoenmaat, een goede schoenmaat tabel is een geweldige manier om je voet te meten en hebben iemand anders komen met de juiste schoenmaat. Sommige schoenmaten hebben specifieke maten die verschillende breedtes van mannenvoeten zullen passen. Voor herenschoenen wordt ook een maattabel verkocht, zodat u de juiste pasvorm kunt vinden